Att utöva yoga regelbundet påverkar hela kroppen både fysiskt och mentalt. Du får en stund där du kopplar bort allting runtomkring och bara fokuserar på dig själv. Det minskar stressnivån, löser upp spänningar och ökar ditt välbefinnande i hela kroppen.

Yogan kommer ursprungligen från Indien och är en hel livsfilosofi, där meditation och andningsövningar är inkluderade. Genom att träna yoga regelbundet hjälper du kroppen att bli mer smidig, och samtidigt blir du mer närvarande i nuet.

De yogaformer jag utövar är Hathayoga & Restorative yoga.

Hathayoga ger smidighet , balans & styrka. Restorative yoga är en väldigt vilsam yogaform där man ligger länge i samma position, den passar dom som är stressade, har värk & spänningar i kroppen, eller den som bara vill få en stunds total avkoppling.

Andningen (pranayama) har en central roll inom yogan. På mina pass fokuserar jag på andning och rörelse i harmoni med varandra. Varje pass avslutas med en kortare meditation. Jag anpassar min yoga utifrån gruppens sammansättning och alla kan vara med, både nybörjare och du som tränat tidigare.

Jag har själv tränat yoga till och från i mer än 20 år och under den tiden provat många olika former. Numera är jag RYS – 200 certifierad yogainstruktör. Det här gör att jag sammanfattar all den samlade erfarenheten till det jag tycker fungerar bäst. Det ska vara ett pass med rörelser och motrörelser, en balans mellan aktivitet och vila.

Varmt välkommen att yoga tillsammans med mig.   

Yoga vårterminen 2024 fullbokad.