AKUPUNKTUR kan vara till stor hjälp vid olika smärttillstånd, NACKE, AXLAR, RYGGVÄRK, HUVUDVÄRK samt vid MAGE & TARMBESVÄR, SÖMN, STRESS, ORO, HORMONELLA obalanser,KALLA HÄNDER & FÖTTER, FIBROMYALGI , SVULLNA BEN, YTLIGA BLODKÄRL,  mm.

AKUPUNKTUR är en flera tusen år gammal behandlingsform, där man placerar nålar i specifika punkter på kroppen och syftet är att aktiverar kroppens eget läkningssystem. AKUPUNKTUR ingår som en del i  TRADITIONELL KINESISK MEDICIN, som också omfattar  KOPPNINGSMASSAGE, MOXABEHANDLING, GUASHA, TUINAMASSAGE och örter.

På mina behandlingar använder jag ofta flera olika behandlingstekniker för att hjälpa kroppen att  balansera och stärka upp det friska.

Jag går kontinuerligt på fortbildningar inom TKM, och senast handlade det om olika tekniker för smärtlindring.

Jag tilltalas av denna filosofi eftersom man inkluderar hela människan, man behandlar inte bara symptomen utan även bakomliggande orsaker till problemet. Jag blev klar med min utbildning till diplomerad Akupunktör år 2012, då gjorde jag också min 4 veckors praktik på ett sjukhus i NanChang i Kina. Därefter har jag kontinuerligt vidare utbildat mig, numera är jag medlem i en organisation  WFAS som syftar till att stärka akupunkturen i Sverige och övriga världen.

Av WHO 100 listade sjukdomstillstånd som kan bli hjälpta av akupunktur.

 Öronakupunktur kan användas för en mängd olika symptom, smärta, stress, oro, sömn, samt olika typer av beroenden.

NADA Akupunktur är ett fempunkts program som ofta används vid ex. rökavvänjning, oro, ångest och sömnstörningar.  Behandlingen består av fem sterila nålar som placeras i fem bestämda punkter i varje öra, det kan ske i grupp eller separat. Behandlingen hjälper kroppen att slappna av, skapa ett inre lugn, förbättra sömnen, och ger en känsla av ökad vitalitet. 

 

TuiNamassage är en djupgående behandlingsform där jag arbetar med att lösa upp stagnationer, och främja cirkulationen i olika områden på kroppen. Det kan vara ett bra alternativ för den som är nål rädd. Behandlingen kan även användas i kombination med  akupunktur.  Jag arbetar längsmeridianerna med att lösa upp spänningar och blockeringar. Passar bra för personer med svullna och trötta ben, – spända axlar,- stela nackar mm

 

Koppningsmassage mjukar upp muskler och bindväv vilket kan medföra minskad smärta, det ger bättre rörlighet i muskler och leder.  Den har även en utrensande effekt av slaggprodukter och överskottsvätska, samt att den är mycket effektiv för att reducera celluliter. Koppning är en alternativ medicinsk metod där vakuum används för att öka cirkulationen i hud och bindväv. Med hjälp av silikon koppor lyfts huden upp och det skapas ett vakuum, detta medför att det skapas ett mellanrum mellan hudlagren och att cirkulationen i området ökar.

 

Estetisk Akupunktur används för att öka kroppens egen collagen produktionen i ansiktet, den gör att rynkor och linjer blir mindre synliga. Det sker en uppstramning och man får ett fräschare utseende. Jag behandlar bekymmersrynkor, vertikala linjer runt munnen, trötta ögonlock, påsar under ögonen mm. För bästa resultat krävs en start med 10 behandlingar, de första tre veckorna 2 behandlingar i veckan, sedan en gång i veckan i fyra veckor.  Därefter är det bra att komma på underhållsbehandling en gång var sjätte vecka.  

På min praktik använder jag sterila engångsnålar, jag har en patient och ansvarsförsäkring, jag följer socialstyrelsens regler, och har tystnadsplikt.

Jag är medlem i Svenska akupunkturförbundet www.akupunkturforbundet.se

samt World federation acupuncture science WFAS www.wfas-sweden.se